Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter (+extra om in te vetten)
100 g diepvries frambozen
2 middelgrote eieren
100 g witte basterdsuiker
1 vanille-extract
¼ g zout
110 tarwebloem
20 g maizena
¼ tl bakpoeder
200 g poedersuiker
Keukenspullen
muffinvorm met 12 holtes
spuitzak
bakplaat
bakpapier
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in
met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en
eieren op kamertemperatuur komen.
2. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker
in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst
met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op
de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak
ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11
minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort
zo.
3. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten
op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de
cakejes verder afkoelen op een rooster.
4. Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de
frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven.
Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan.
Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het
glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de
bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.
Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de
cupcakevorm komen, kun je kleine rondjes van bakpapier
knippen en deze na het invetten op de bodem van de vormpjes
leggen.