WAT HEB JE NODIG?
– lange vingers
– 100 gram monchou
– 50 gram suiker
– 125 ml slagroom
– zakje vanille suiker
– vlaaifruit of vers fruit
Dit recept is goed voor vier toetjes. Ik gebruikte een half pak lange vingers, dus heb je nog wat thuis liggen kun je het daar prima mee doen!
Nu gaan we beginnen met het leuke werk, de lange vingers fijn malen. Ik gebruikte ongeveer 3 lange vingers per bakje.
Als de lange vingers fijn gemalen zijn verdeel ik ze over de bakjes.
Daarna gaan we aan de slag met monchou mengsel. Doe de slagroom en de suikers in een kom en klop deze stijf, voeg daarna de mochou toe en klop dit tot een mooi en glad geheel. Daarna verdeel je het over de bakjes.
Dan is het eigenlijk al bijna klaar. Doe er nog een flinke schep vlaaifruit bovenop en voeg als decoratie nog een halve lange vinger toe, dat ziet er leuk uit! Laat ze nog even opstijven in de koelkast – hoeft niet per se als je hem meteen wilt opeten – voor een uurtje.
En klaar zijn de monchou toetjes en ze zijn echt heerlijk! Leuk om te maken als er bijvoorbeeld iemand komt eten of als kleine traktatie als je geen zin hebt een hele taart te bakken.